Select Page

Naša izdanja

O svakoj od naših knjiga možete pročitati više na datom linku,
kao i poručiti ih putem kontakt forme ili naše Fejsbuk stranice.


Edicija
Norden

Yngve Kveine – Zvuk asfalta

Zvuk asfalta je nenašminkan roman o odrastanju u istočnom delu Osla, osamdesetim i devedesetim, panku, roku, drogi, roman o ulicama i podeljenom gradu, tučama i seksu, muzici i smrti… ali i roman o odrastanju, pronalaženju sebe i Oslu kakav nismo videli do sada.

Više o knjizi

 

Toštejn Stigler Sejm – Lavirinti Balkana

Kako je Sejm živeo i radio u Beogradu, okružen „nama“ kao „drugima“ koje u svojoj knjizi predstavlja, stekao je „umeće“ da nas sagleda drugačije. Kao insajder koji je tokom godina prisvojio i „naš“ pogled, on je razvio sposobnost da oseti i pojmi Srbiju i ostale zemlje bivše Jugoslavije i tekstualno ih predstavi na način koji se udaljava od jednosmernog, čisto negativnog, ili pak čisto pozitivnog, stereotipnog prikazivanja. Čitamo o istoriji, književnosti, ideologijama, kulturi, o putovanjima, bekstvima, patnjama, radostima, sitnicama… O svemu onome što čini ljudski život.

Ratka Krsmanović

Više o knjizi


Edicija
bildout

Audun Farbrut – Društvene mreže za istraživače, PR konsultante i eksperte

Nije da li, već na koji način da izgradite svoje prisustvo na društvenim mrežama. Ova knjiga, između ostalog, pokriva sledeće oblasti: Kako pronaći vreme za društvene mreže; Fejsbuk,Tviter za deljenje znanja i Linkdin za deljenje znanja; Kako izgraditi stručni identitet na internetu…
Više o knjizi

Den Noris – Startap za 7 dana

Od smišljanja ideja za startape, do prvih kupaca, klijenata ili korisnika, Startap za 7 dana je svaršen vodič za vaš sledeći projekat.
Amazonov bestseler u 3 kategorije. Više od 12 000 primeraka prodatih prve nedelje.
Prava za prevod prodata u više od 8 zemalja, a Kovačnica priča je ekskluzivni vlasnik za Srbiju.


Edicija
Žana Borisavljević

Lekovite priče Suzan Perou bogato su ilustrovane živopisnim anegdotama roditelja i nastavnika koji su otkrili kako moć priče može pomoći u rešavanju čitavog niza ponašanja u detinjstvu kao što su nasilje, anksioznost, suparničko rivalstvo, tugovanje i noćne more.


Edicija
Alt

Ksenija Pešić – Crni dijamant

Crni dijamant Ksenije Pešić je roman prvenac u kome nas autorka, sa ljubavlju prema detaljima i istančanim ukusom, uvodi u čudesan univerzum epske i naučne fantastike.
Više o knjizi


Edicija

Trop Autsajder

Siniša Stojanović – Beogradska beležnica

“Siniša je iz svakodnevnice hladnog gvožđa autobusa izlio cvet sa oštrim trnovima i poklonio ga svima nama. Velika je čast jednog grada što mu ulice pored munja raznoraznih kamera besmisla osvetle i oči ovakvog pripovedača. Beogradska beležnica je bluz koji je stasao prodorom Save u Dunav i potekao asfaltom, zavlačeći se u sve pore koje ovaj grad posle toliko godina više ne ume da sakrije”, Aleksandar Marković
Više o knjizi

Nikola Radić – Prolećima si potreban

Prolećima si potreban je prva zbirka pesama Nikole Radića i druga knjiga edicije Trop Autsajder. “Pesme su kratke, jasne i pitome. Prate fokus nekadašnjeg otuđenika, subjekta koji se bori sa iskustvenim diletantizmom, suočenog sa zidinama koje su pokosile i veće, snalažljivije. (- – -) Zbirka otvara pitanje: Gde su ljudi? Sa sobom se naučilo i to je prvom zbirkom Radić uspeo da dokaže kao stvarnu refleksiju, pokazavši budućim čitaocima da čovek može postati biće saglasnosti. Rilke se na početku pitao ko bi iz četa anđeoskih uspeo da čuje krik. Nikola je svoj krik potopio u fini plićak daltonizma. Boje, dakle, nisu jake. One su elegantne i suptilne, nijansirane onako kako to izgleda na prvom stepeniku koji čoveka povezuje sa kosmičkim. To je od ekspresionizma naučio, od Srbije, Francuske, Turske, prijatelja, prijatelja umetnika, muzike i recitacije.” Ivana Peško
Više o knjizi